Boek tuinieren voor wilde dieren

Boek: Tuinieren voor (wilde) dieren

Als jij van tuinieren houdt, zie je ongetwijfeld ook graag dieren in jouw tuin. Ik vind het in ieder geval geweldig om te zien dat vogels, kikkers, egels en heel veel insecten net als ik van mijn tuin genieten. Het boek Tuinieren voor (wilde) dieren van Barbara Rijpkema brengt me regelmatig op nieuwe ideeën om het zoveel mogelijk beestjes naar de zin te maken.

Het boek ziet er prachtig uit, van binnen en van buiten. Van de mooie foto’s en tekeningen word ik elke keer blij en ik pak het boek dan ook regelmatig uit de kast om er gewoon lekker in te benaderen. Maar het staat ook barstensvol informatie die je helpt bij het creëren en behouden van een diervriendelijke tuin.

Boek tuinieren voor wilde dieren
Hier word je toch vrolijk van?

Indeling op soort en seizoen

Je kunt er voor kiezen om dieren per soort op te zoeken, want er is een handige index. Maar de echte inhoudsopgave geeft een overzicht van de seizoenen, met alle tuinklussen die je kunt doen om jouw tuin aantrekkelijker te maken voor dieren. Zoals je ziet, vind je hier ook nog een overzicht van dieren, bomen en planten. Omdat elk stukje groen geschikt is om er een dierenparadijs van te maken, zijn er tips voor grote en kleine tuinen en zelfs balkons. Iedereen kan dus aan de slag met dit boek.

tuinieren voor wilde dieren
Op de eerste bladzijde vind je een overzicht van de dieren je kunt aantrekken door de inrichting van jouw tuin aan te passen op hun wensen.
boek tuinieren voor wilde dieren
Maar er is ook een inhoudsopgave op basis van de seizoenen. Hier vind je een duidelijk overzicht van de tuinklussen in elke periode van het jaar.
boek tuinieren voor wilde dieren
Dit kun je verwachten van de binnenkant: mooie foto’s en tekeningen, veel inspiratie en informatie.

Inspiratie voor bloemenweide

Voor het schrijven van dit artikel bladerde ik het boek weer even door en kreeg ik zelf ook weer zin om inspiratie op te doen. Tuinieren voor wilde dieren gaat dus niet terug in de boekenkast, maar blijft nog even in de buurt. Dit voorjaar wil ik een stukje tuin vullen met een mengsel van wilde bloemen, dus ik zal me eens verdiepen in de soorten waarmee ik vlinders en bijen gelukkig maak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.