In mijn Makkelijke Moestuin heb ik Nieuw-Zeelandse spinazie gezaaid en die doet het, net als vorig jaar, geweldig. Deze week heb ik wat verse blaadjes geoogst en verwerkt in een van mijn favoriete gerechten: zoete aardappelstamppot met spinazie en geitenkaas. Vegetarisch en vooral erg lekker.
Het recept komt uit Boodschappen. Je vindt het hier. Hij valt onder de snelle eenpansgerechten en ik kan bevestigen dat je dit gerecht snel op tafel kunt zetten. Alleen het schillen van de aardappels kost wat tijd.
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- rode ui, gesnipperd
- een paar zongedroogde tomaten op olie
- 100 gram verse spinazie
- 75 gram zachte geitenkaas
- 25 gram pijnboompitten
Nieuw-Zeelandse spinazie is volgens de Makkelijke Moestuin geen spinazie, maar de groente kan op dezelfde manier gegeten worden. De plant kan goed tegen warmte, waardoor je er de hele zomer van kunt genieten. Meer informatie vind je hier.
Ken jij nog lekkere manieren om spinazie uit eigen tuin te verwerken?