viburnum

Mijn tuin in februari

Voor mijn gevoel heeft het in februari alleen maar geregend. Dat is natuurlijk niet waar, maar het was toch een behoorlijk stormachtige maand. Grote plassen in de tuin, omgewaaide tuinstoelen, een ingeklapte klimop-haag én de eerste tekenen van het voorjaar, want het was meestal niet koud.

viburnum
De viburnum op stam in de achtertuin. De knoppen zitten er de hele winter, maar nu is te zien dat ze binnenkort open gaan.
viburnum
Dezelfde viburnum op stam. Vol met knoppen dus dat belooft een bloemenzee te worden. Een beetje blauwe lucht zichtbaar, dus snel naar buiten om wat foto’s te maken.
gele krokus
Dit groepje gele krokussen is altijd als eerste te zien in mijn tuin.
paarse krokus
Ik dacht dat ik alle paarse krokussen had verhuisd naar andere plekjes in de tuin, maar in de voortuin is dit groepje blijven staan. Toevallig naast de eveneens paarse maagdenpalm.
roos
De rode klimroos die tegen de zonnige muur van de bijkeuken staat, heeft nieuwe uitlopers.
rode klimroos
Dit is natuurlijk niet in februari, maar in de zomer toen die klimroos mooi bloeide. Dat doet hij elk jaar en ik verheug me nu alweer op de grote gevulde bloemen.
agapanthus
De (blauwe) agapanthus staat sinds kort weer buiten. Hij heeft overwinterd in de garage, maar loopt snel uit sinds hij buiten staat. De restanten van vorig jaar ruim ik wel op als het zonnetje zich wat langer laat zien.
narcissen
Nog heel even wachten… Leuk op de achtergrond: een omgewaaide plantensteun die ik maar heb laten liggen vanwege de weersvoorspellingen. Achter de narcissen staat trouwens een rode valeriaan die de hele winter groen is gebleven.
phlox
Nieuw leven in de phloxen.
plantjes
We hebben plantjes gekocht voor de voortuin. En kijk eens: een streepje zon!
Nog een paar nieuwe aanwinsten voor de voortuin.

Nieuwe plantjes voor de voortuin

Ik sta te popelen om aan de voortuin te beginnen, want een deel van de plantjes is inmiddels dus in huis:  primula vulgaris (stengelloze sleutelbloem), geum chiloense ‘Mrs. Bradshaw’ (nagelkruid), akelei ‘Black Barlow’ (paars), een donkerrood tranend hartje (dicentra formosa bacchanal) en Zeeuws knoopje (astrantia major ‘claret’). Ik hoop er later nog iris, allium, lathyrus vernus en een bodembedekkende roos aan toe te voegen.

Voortuin opruimen

Zodra het buiten wat opklaart en ik genoeg tijd heb, maak ik het stukje voortuin leeg. Er staan vrouwenmantel, wat verdwaalde tulpen en een uitgezaaide vingerhoedskruid in. Verder wat gras. Hopelijk ben ik daar van af als primula en nagelkruid mooie tapijtjes vormen langs het pad. Wordt ongetwijfeld vervolgd in maart! In het midden staat een krentenboompje, die we vorig jaar geplant hebben en die hopelijk mooi bloeit en blad vormt.

Kippennieuws

Tot slot nog wat kippennieuws. Met Betsy gaat het niet goed. Eerder schreef ik al dat ze hersteld was van cloaca prolaps, maar haar darmen hebben blijkbaar toch behoorlijk wat schade opgelopen. De mest blijft dun, ondanks de vele middeltjes die ik gebruikt heb. Een mestonderzoek wees niets uit, maar Betsy verzwakt zienderogen. Ik wacht nog even af of de natuur zijn werk doet, maar houd in mijn achterhoofd dat ik misschien opnieuw naar de dierenarts moet om het proces te versnellen. Herstel lijkt me niet meer een optie, al heeft ze af en toe een soort opleving. Ook hier geldt: wordt vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.