Ontluikende nieuwe liefde: kamerplanten

Buiten een groen paradijsje creëren vind ik al heel lang leuk, maar met groen in huis kon ik nooit zoveel. Kamerplanten gaan dood als er niet wordt voldaan aan hun, soms best lange, wensenlijstje en ik nam niet de moeite om me te verdiepen in deze diva’s. Maar daar is verandering in gekomen en daardoor gaat er een hele nieuwe wereld voor me open. Heel voorzichtig ontluikt eindelijk mijn liefde voor kamerplanten.

Als ik terugdenk, heb ik zelden succes geboekt met kamerplanten. Een ficus benjamin bleef wel leven, net als een sanseveria, maar om heel eerlijk te zijn heb ik bij anderen zelfs van die extreem makkelijke planten mooiere exemplaren gezien. Kamerplanten zijn hip en hoewel ik niet zo gevoelig denk te zijn voor trends, is aan hippe dingen lastig te ontkomen. Je ziet ze steeds! Verlekkerd keek ik naar foto’s van interieurs die er extra sfeervol uitzagen doordat er veel levend groen aan was toegevoegd. Ook op Pinterest bewaarde ik prachtige plaatjes van plantentafels en vensterbanken vol groen. Zou ik mijn liefde voor buitengroen ook kunnen verkassen naar binnen?

Het Creatieve Kamerplantenboek is een goede inspiratiebron.

Toen ik op Het Creatieve Kamerplantenboek stuitte, was mijn interesse definitief gewekt. Het boek behandel ik later nog wel eens uitgebreid, maar ik kan alvast vertellen dat het voor mij een enorme inspiratiebron was. En nog steeds is trouwens. Dit gaat namelijk ook een beetje over interieurstyling en dat vind ik al veel langer interessant. Het effect van bloempotten en plantencombinaties komt uitgebreid aan bod en er staan leuke projectjes in, zoals het maken van een plantenterrarium. Al dat moois wil ik ook in mijn huis en dus ben ik voorzichtig begonnen met mijn nieuwe hobby: het verzorgen van en me verdiepen in kamerplanten.

Onlangs kocht ik deze goudpalm.
Deze lepelplant maakt van het bijzettafeltje een gezellig tafereeltje.

Inmiddels vind ik kamerplanten zo leuk dat het niet meer dan logisch voelt om dat te delen op Tante Tuin. Er zijn vast meer mensen die niet alleen van tuinieren houden, maar ook groen in huis hebben of dat willen. Er is bovendien zoveel over te vertellen: van successen en mislukkingen, tot geweldige boeken en blogs. Vanaf nu zul je op Tante Tuin dus regelmatig een artikel lezen over mijn groene vriendjes binnenshuis.

Heb jij iets met kamerplanten?   

Een gedachte over “Ontluikende nieuwe liefde: kamerplanten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.