ChickenGuard maakt van kippen houden een eitje

ChickenGuard maakt automatische schuifluik-openers en ik zou er niet meer zonder kunnen. Dat apparaat zorgt ervoor dat de kippen zonder mij naar binnen en buiten kunnen. Voordat Nelly en Betsy hier kwamen wonen, bestelde ik een ChickenGuard Premium, die niet alleen een tijdschakelaar maar ook een lichtsensor heeft.

De ChickenGuard heeft twee belangrijke voordelen:

  • Je weet zeker dat je kippen ’s nachts veilig in hun nachthok zitten.
  • Je hoeft ’s morgens niet op tijd naar het hok om ze naar buiten te laten. Uitslapen dus!
ChickenGuard Premium.

Aanvankelijk koos ik voor het gebruik van de tijdschakelaar, misschien omdat nog geen zin had om me te verdiepen in de lichtsensor. Die instructies had ik vluchtig doorgelezen en leken me best ingewikkeld, dus voor de eerste periode stelde ik tijdstippen in voor openen en sluiten. Dat is kinderlijk eenvoudig en het werkte perfect.

In de zomer was het niet zo belangrijk dat het luikje ‘ s avonds nog een tijdje open bleef nadat de dames op stok waren gegaan, maar toen het kouder werd vond ik dat sneu. Tijd om de lichtsensor te gebruiken. Daar moest ik me iets langer in verdiepen, maar bleek uiteindelijk ook goed te doen.

Belangrijk is wel dat de ChickenGuard op een plek hangt waar voldoende daglicht is. Ik heb hem verplaatst om dat voor elkaar te krijgen. Na een meting van de hoeveelheid licht op een bepaald moment stel je de gewenste marge in: de tijd die moet verstrijken voordat het luikje opent of sluit. Het hokje sluit dus een tijdje nadat het is gaan schemeren en de kippen op stok zijn gegaan. Bij mij is dat ongeveer een kwartier.

De ChickenGuard hing eerst boven het luikje, maar daar is het in de winter te donker. Nu hangt hij op de lichtste plek en werkt alles perfect.

Dankzij mijn ChickenGuard kan ik de kippen verzorgen als het mij uitkomt en hoef ik ze ’s morgens niet naar buiten te laten en ’s avonds het nachthok te sluiten. Dat gaat allemaal vanzelf. Als ik in het weekend uitslaap, zijn de meisjes soms al een tijdje buiten aan het scharrelen. Ze kunnen gaan slapen wanneer hun biologische klokje aangeeft dat het tijd is en een kwartier later gaat het luikje dicht zodat gevaarlijke dieren, in ons geval steenmarters, niet bij ze kunnen komen en ze lekker warm binnen zitten.

De ChickenGuard in de buitenren.

Verder ben ik erg te spreken over de service van het bedrijf ChickenGuard. Toen mijn apparaat op de hobbel was, heb ik ze gemaild. In het Engels, want het bedrijf is gevestigd in Engeland. Al snel kreeg ik een vriendelijke mail terug van ene Sabina die me een hele reeks mogelijke oplossingen gaf. Eén van haar opties klonk goed: ik had mogelijk een bepaalde instelling veranderd waardoor het luikje ’s morgens niet meer opende. Dankzij die tip had ik het euvel snel verholpen en dat liet ik haar weten. Tot mijn verbazing kreeg ik vervolgens een hele lieve mail terug die een grote glimlach op mijn gezicht bezorgde:

Kijk, dat zijn dus echte kippenliefhebbers…en ze kunnen nog met mensen overweg ook!

Lijkt het jou ook wat om van kippen houden een eitje te maken? De ChickenGuard bestel je onder meer hier.

Een gedachte over “ChickenGuard maakt van kippen houden een eitje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.