Mijn tuin in mei

Wat gaat de tijd snel, het is alweer juni. En dus is het tijd om terug te kijken op de ontwikkelingen in de tuin afgelopen maand. Er was genoeg te genieten en net als in april was het overwegend prachtig weer.

Er staat natuurlijk van alles in bloei: lupine, pioenroos, papaver, akelei, ooievaarsbek, rode valeriaan, slaapmutsjes…zo fijn om steeds meer kleur te zien in de tuin.

De lupine bloeit!
Bijen zijn er gek op.
Ze staan op de goede plek: mooi achteraan maar wel goed zichtbaar. De ooievaarsbek doet het ook weer super!
Pioen.
Rode valeriaan.
Ik kocht een nieuwe akelei.
En een nieuwe papaver, die meteen ging bloeien.
Vandaag zag ik de eerste bloem in de waterlelie. Er zitten nog meer knoppen in.
Voor het eerst heb ik duizendschoon. Vorig jaar gezaaid in de volle grond en inmiddels al een paar bloemen geplukt voor op de vaas.

Bijna in bloei

Ook altijd zo leuk: bloemknoppen! In de herfst hebben we papavers die zichzelf uitgezaaid hadden verplaatst naar een plek in de voortuin. Ze zijn afkomstig uit de voortuin van de buren. Nog even geduld, maar uit ervaring weet ik dat dit een prachtig exemplaar is. Clematis Princess Diana heeft ook knoppen. Die kocht ik vorig jaar en heeft nog nooit gebloeid. Ik ben dus heeeeeeeel benieuwd!

Papaver.
Clematis Princess Diana.
Deze plantenkast van Ikea werd een een stuk gezelliger met (geur)geraniums en petunia.

Moestuin

In de moestuin komt van alles boven de grond. Alleen de sugarsnaps doen het niet. Vreemd, want de peultjes ernaast groeien hard en hebben al peultjes. De wortels, pastinaak, snijbiet, rode biet en Nieuw-Zeelandse spinazie groeien, maar zijn nog wel erg klein. Inmiddels heb ik ook een komkommer gezaaid naast het klimrek. De eerste radijsjes zijn al geoogst en die waren zoals gebruikelijk lekker pittig! Van mijn vader kreeg ik een paar zaailingen van witlof. Ik vind het zelf nogal een bewerkelijke groente, maar wilde hem wel van zijn overvloed aan zaailingen af helpen. En ach, een nieuw experiment is ook wel leuk.

Peultjes.
De worteltjes doen het uitstekend.
Witlof.

Kippen

En dan zoals gebruikelijk het maandelijkse kippennieuws. Olive en Pepper zijn inmiddels helemaal gewend en ook Nelly kan haar nieuwe vriendinnetjes nu wel waarderen. Pepper was al snel aan de leg, Olive is nog niet zo ver. Olive is de laagste in de pikorde, maar niet bang aangelegd dus ze zorgt ervoor dat ze niets tekort komt. Pepper is al een paar keer over het hekje gesprongen om het gras in de rest van de tuin te proeven en Olive bekijkt de wereld graag vanaf het hekje. Ze heeft het nog niet aangedurfd om de tuin achter het hekje te verkennen.

Olive op het hekje.

Een gedachte over “Mijn tuin in mei”

  1. Hoi Norma,

    Nu lukt het wel!! Gelukkig maar. Wat is die roze pioenroos mooi!
    Prachtig!!
    Leuk je kippen, mogen ze wel in de tuin? Of is het de bedoeling dat ze in de ren blijven?

    Groetjes Thea♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.